Voor de zomervakanties begonnen was op donderdag 11 juli de jaarlijkse de MSRE AA sloepentocht.

Dit jaar starten is de sloepentocht gestart met een rondleiding in de herontwikkeling de voormalige Kasbank aan de Nieuwe Zijds Voorburgwal. David van der Boon en Bob Knols, leden van de MSREAA, hebben ons een rondleiding gegeven in de voormalige Kasbank.

Over het pand

Kroonenberg Groep is sinds 2016 eigenaar van het pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal.  Het rijksmonument van architect J.F. Staal, waar voorheen de drukkerij en redactiekantoren van de Telegraaf gehuisvest waren, wordt wederom een uitgesproken icoon. Na vertrek van huurder Kasbank in 2018 is gestart met de herontwikkeling tot een nieuwe landmark in de historische binnenstad van Amsterdam. De herontwikkeling voorziet in 7.300 m² hoogwaardige kantoorruimte verdeeld over 5 verdiepingen. Adembenemend is het uitzicht op de stad vanuit de panoramaverdieping die gerealiseerd wordt boven in het monument. Deze ruimte is inmiddels geheel verhuurd aan Guerrilla Games.

Op de begane grond wordt de spectaculaire pershal over twee verdiepingen, zichtbaar vanaf de straat, in ere hersteld door het verwijderen van de later aangebrachte verdiepingsvloer. Deze imposante retailruimte, met een oppervlakte van 2.700 m²,  zal zowel vanuit de Nieuwezijds Voorburgwal als vanuit de Kalverstraat ontsloten worden.