Op dinsdag 20 maart bracht een select groepje MSRE-alumni, voorafgaand aan de ALV, een bezoek aan een herontwikkelproject op de Amsterdamse Zuidas. Esther Wubben van de goede doelen loterijen (Postcodeloterij, Vriendenloterij en Bankgiroloterij) nam ons mee door alle ins en outs van hun nieuwe huisvesting.
Zo betreft het een herontwikkeling van een bestaand gebouw met een duurzaamheidsniveau BREEAM Outstanding. Dat betekent dat alle registers worden opengetrokken om het gebouw op en top te verduurzamen. Van hergebruik van materialen tot en met een eigen WKO-installatie aan toe.
Leuk detail is dat alle medewerkers van de Postcodeloterij, de Vriendenloterij en de Bankgiroloterij mee hebben kunnen denken met het ontwerp en dat alle ideëen, mits haalbaar en betaalbaar, ook worden uitgevoerd. Dit heeft er toe geleid dat er daktuinen in het ontwerp zijn opgenomen. Ook hebben de medewerkers gezamenlijk de binnengevels aan het atrium ontworpen.
In het gebouw komt verder een televisiestudio voor het programma Koffietijd en ook aan een functie voor de buurt is gedacht. Er komt namelijk een italiaans osteria met plek voor 100 gasten. Zo maak je vrienden!
In oktober moet het werk klaar zijn en verhuizen alle medewerkers van het Vondelpark naar de Zuidas. Als de artist impressions zijn uitgevoerd, zal het een inspirerende werkplek worden.