De MSRE AA bracht op 15 april een bezoek aan Zuidpark. Het voormalige hoofdkantoor van Vroom en Dreesman aan de A10 is nu een verzamelgebouw met onder andere de gebruikers Macro, Randstad en Yacht, maar heeft ook met flexoffices en een theater. De verbindende factor van dit alles zijn de connecties die de gebruikers van het pand onderling hebben oftewel een co-working-community en de zorg die zij samen hebben voor het urban farming dak. Op het dak groeien gewassen die gebruikt worden in het restaurant. De rondleiding was bijzonder en we worden uitgenodigd om vooral nog eens langs te komen aangezien er nog veel meer staat te gebeuren in Zuidpark.

Daan Meijners van Rabo Farm gaf een presentatie over de alternatieve beleggingscategorie van agrarische investeringen, specifiek agrarische landerijen. Net als vastgoed is dit ook een beleggingscategorie die t.b.v. diversificatie in beleggingsportefeuilles past. De Rabobank is 5 jaar geleden gestart met een fonds met agrarische investeringen in Polen en Roemenie. Rabo Farm investeert daarbij in het aankopen van boerderijen en akkers en investeert om een hogere productie te realiseren. Het was heel interessant om over deze alternatieve beleggingscategorie meer te weten te komen.

IMG_7126 IMG_7122 IMG_7112 IMG_7108 IMG_7103