Op dinsdag 9 december bracht een afvaardiging van de MSRE AA een bezoek aan Antwerpen. De Antwerp Management School (AMS) en Real Estate Society (RES vzw) organiseerden de inhuldiging voor de ‘Leerstoel Robert Van Straelen’. Prof. dr. Robert Van Straelen stichtte in 1995 een vastgoed opleiding voor professionals in Antwerpen: de Master in Real Estate Management (MRE).

Deze opleiding is een erg succesvolle en gewaardeerde executive master aan de Antwerp Management School en RICS geaccrediteerd. Real Estate Society  (RES vzw) is het uitgebreide alumni netwerk van deze master. Zij heeft als alumnivereniging  het initiatief genomen voor de oprichting en financiering van deze leerstoel.

De ‘Leerstoel Robert Van Straelen’ is een eerbetoon aan de professor en heeft als doel innovatie in de vastgoedsector te bevorderen. Jaarlijks zal er een visionaire, internationaal gerenommeerde spreker worden uitgenodigd om een blik te werpen op de toekomst.

Het spits werd afgebeten door Prof. dr. Piet Eichholtz, hoogleraar Vastgoedfinanciering en Vastgoedbeleggingen aan de Universiteit van Maastricht. Hij sprak over de waardeontwikkeling van vastgoed op de lange termijn. Middels historische reeksen gecorrigeerd voor inflatie onderbouwde Professor Eicholtz zijn betoog.

IMG_5557