Op donderdag 13 november stond een bezoek gepland aan één van de nieuwste en indrukwekkendste projecten van Rotterdam: De Rotterdam.

De Rotterdam werd in 1998 ontworpen door Rem Koolhaas en ontwikkeld door MAB Development en OVG projectontwikkelaars. Het project van in totaal 160.000 m² is eind 2013 voltooid. Drie multifunctionele wolkenkrabbers bieden ruimte aan diverse functies zoals kantoren, hotel, appartementen en horecagelegenheid. Het project verwijst naar de maritieme geschiedenis van de locatie tussen de KPN toren en de cruiseterminal op de Wilheminapier. De projectdirecteur, Mischa Molsbergen verzorgde de presentatie en rondleiding door het gebouw. Tijdens de presentatie werd al snel duidelijk dat gedurende de hele ontwikkelfase van het project er diverse “challenges” zich aandienden, waaronder 9/11 en de kredietcrisis. Tijdens de rondleiding is een bezoek gebracht aan een kantorenverdieping en de appartementen die (deels) eigendom zijn van Amvest. Het uitzicht vanuit de kantoren en appartementen over de Maas en Erasmusbrug is magnifiek. Helaas waren we niet in de gelegenheid om een van de hotelkamers van het 4 sterren Nhow Rotterdam te bezoeken aangezien het hotel die avond volgeboekt was. Na de rondleiding zijn we voor een hapje en drankje naar de bar van het hotel gegaan op de 7e verdieping genietend van het uitzicht over de stad. Naast een aantal bekende gezichten waren er dit keer ook nieuwe MSRE alumni leden die we konden verwelkomen. Leuk om te zien dat het mes bij zo’n activiteit aan 2 kanten snijdt; kennis opdoen over nieuwe projecten waarbij juist de “inside information” van toegevoegde waarde is en de mogelijkheid tot uitbreiding van je netwerk!

MSRE_Rttrdm-2014_12MSRE_Rttrdm-2014_09MSRE_Rttrdm-2014_00