Traditiegetrouw werd ook dit jaar de sloepentocht georganiseerd. De boot meerde aan bij de Hermitage waarna er gevaren werd naar Amsterdam noord. Vlak achter de voormalige shell toren is een bouwplaats ingericht voor de realisatie van een grachtenpand. Niet zomaar een grachtenpand, dit pand wordt in 3D geprint. Inmiddels worden delen van het pand ook daadwerkelijk geprint door een printer met de afmetingen van een zeecontainer. Dit project zal 3 jaar duren en langzaam zal het pand worden opgebouwd uit de geprinte delen. Het project van DUS architects kent een groot aantal sponsers zoals Henkel en Heijmans. Inspirerend om te horen hoe onderzoek en realisatie hand in hand gaan bij deze nieuwe manier van bouwen. Een project om over 2 jaar nog eens terug te keren. Tijdens de overtocht van het IJ vielen er wat regendruppels. Desalniettemin werd er tot in de late uurtje gevaren, natuurlijk met een lichtje aan ;-).